Nie ste v Hiltone, odkazuje polícia ľuďom v karanténe v Gabčíkove. Video pobúrilo aj Slovákov

Slovensko Správy

19.3.2020 (Webnoviny.sk) – Ľudia zo zahraničia, ktorí sú na povinnej karanténe v Gabčíkove, sa sťažujú na zlé podmienky. Polícia im odkazuje, že nie sú v Hiltone. Vyplýva to z príspevku zverejneného políciou na sociálnej sieti. Do povinnej karantény musí ísť povinne každý človek, ktorého prevoz zo zahraničia zabezpečí Slovensko.

Ubytovaní čakali samostatné izby

Ministerstvo vnútra má na takéto prípady vyčlenené špeciálne ubytovacie zariadenia v Gabčíkove či Liptovskom Jáne. Sociálne siete však zaplavili príspevky ľudí, ktorí sa sťažujú na povinnú karanténu v zariadení ministerstva vnútra pre zlé hygienické podmienky či slabé informovanie zo strany polície.

Viac o téme: Koronavírus

Podľa polície došlo v zariadení ministerstva vnútra v Gabčíkove došlo k niekoľkým situáciám, keď napríklad ubytovaní čakali, že bude mať každý samostatnú izbu.

„Neskôr policajné hliadky, ako aj súkromná bezpečnostná služba zaznamenali incident, pri ktorom sa jedna z ubytovaných žien sťažovala, kládla si podmienky ohľadom stravy a nahrávala si na telefón policajtov a ďalšie prítomné osoby,“ informuje polícia, ktorá zdôrazňuje, že na Slovensku bol vyhlásený výnimočný stav.

„Negatívni“ mieria do domácej karantény

„Chceme dôrazne upozorniť všetkých klientov, aby neočakávali, že v Gabčíkove budú na nich čakať luxusné služby päťhviezdičkového hotela. Personál zariadenia, policajti a ‚sbskári‘ robia, čo je v ich silách. Nehaňte ich prácu a snahu, nevyvolávajte konflikty,“ upozorňuje polícia a taktiež pripomína, že dopravu ľudí zabezpečuje zo zahraničia ministerstvo zahraničných vecí a ďalšie zložky štátu.

„Ak by to takto nefungovalo, boli by stále ďaleko od domova, a kto vie dokedy by si museli predĺžiť pobyt na hoteli,“ dodáva polícia a informuje, že prvých 40 klientov bolo otestovaných s negatívnym výsledkom a smerujú do domácej karantény.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: karanténa, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Nie ste v Hiltone, odkazuje polícia ľuďom v karanténe v Gabčíkove. Video pobúrilo aj Slovákov © SITA Všetky práva vyhradené.