Nemecko očakáva prudký nárast prípadov okolo Nového roka, krajina zrejme spustí očkovanie štvrtou dávkou

Správy Svet

23.12.2021 (Webnoviny.sk) – Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach vo štvrtok uviedol, že očakáva prudký nárast prípadov koronavírusu okolo Nového roka. Podotkol, že ľudia budú pravdepodobne potrebovať štvrtú dávku vakcíny, aby mali čo najlepšiu imunitnú odpoveď proti ochoreniu COVID-19. Plány na štvrté dávky už v stredu predstavili v Izraeli.

Viac o téme: Koronavírus

Lauterbach pre rozhlasovú sieť WDR 2 povedal, že Nemecko ešte nezaznamenalo rýchlu a silnú vlnu infekcií variantom omikron ako niektoré iné európske krajiny. „To sa zmení okolo Nového roka a v prvý januárový týždeň,“ povedal Lauterbach.

Nemecká vláda nalieha na obyvateľov, aby počas sviatočného obdobia obmedzili svoje kontakty a dali sa zaočkovať, prípadne sa prihlásili na posilňovacie dávky. Podľa oficiálnych údajov je úplne zaočkovaných 70,7 percent populácie, pričom 35 percent už dostalo aj posilňovacie dávky.

V Nemecku sa v ostatných týždňoch rozhoreli demonštrácie proti novým pandemickým obmedzeniam a plánovanému povinnému očkovaniu. Polícia uviedla, že v stredu neskoro večer sa v centre Mníchova zhromaždilo asi 5000 demonštrantov, pričom niektorí účastníci útočili na policajtov. Počas nepokojov zadržali jedenásť ľudí.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, nemecká vláda
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecko očakáva prudký nárast prípadov okolo Nového roka, krajina zrejme spustí očkovanie štvrtou dávkou © SITA Všetky práva vyhradené.