Národná rada je konfliktom v Náhornom Karabachu znepokojená, bombardovanie obývaných oblastí odsúdila

Slovensko Správy

4.11.2020 (Webnoviny.sk) – Národná rada SR (NR SR) vyjadruje hlboké znepokojenie nad správami o bombardovaní oblastí obývaných civilným obyvateľstvom a vyjadruje úprimnú sústrasť rodinám, ktoré v tomto konflikte stratili blízkych. Zároveň odsudzuje ozbrojené akcie a násilie v oblasti Náhorného Karabachu a okolitých častiach regiónu.

Žiada všetky strany zainteresované v tomto konflikte, aby ukončili paľbu a iné aktivity podporujúce pokračovanie tohto konfliktu. Predmetnú rezolúciu k prebiehajúcemu konfliktu v Náhornom Karabachu v stredu 4. novembra prijal parlament 110 hlasmi zo 112 prítomných poslancov.

NR SR podporuje snahu spolupredsedov Minskej skupiny OBSE o dosiahnutie politického riešenia konfliktu prostredníctvom rokovaní a vyzýva Arménsko a Azerbajdžan k zapojeniu sa do substantívnych rokovaní pod záštitou OBSE. Vyzýva na potrebu dodržiavať základné princípy Minskej skupiny, medzi ktoré patria územná celistvosť, práva národov na sebaurčenie a povinnosť vyhnúť sa použitiu sily.

Viac k témam: Náhorný Karabach, Národná rada SR, ozbrojený konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Národná rada je konfliktom v Náhornom Karabachu znepokojená, bombardovanie obývaných oblastí odsúdila © SITA Všetky práva vyhradené.