Najvyšší súd zamietol mimoriadne dovolanie Adamča, odsúdený v kauze vraždy Baláža ostáva vo väzení

Slovensko Správy

26.10.2021 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR na utorkovom verejnom zasadnutí zamietol mimoriadne dovolanie Erika Adamča, právoplatne odsúdeného v kauze vraždy Jaroslava Baláža z roku 2001 na 16 rokov väzenia.

Nezistil naplnenie dovolacích dôvodov

Ako informovala Ivana Nittmannová z tlačového oddelenia NS SR, senát nezistil naplnenie žiadneho z dovolacích dôvodov uvedených v dovolaní obvineného, ako ani porušenie jeho práva na obhajobu zásadným spôsobom.

Príslušníka východoslovenského podsvetia uznal prvostupňový súd v Košiciach za vinného v decembri 2015, pričom v máji 2016 verdikt potvrdil aj odvolací Krajský súd v Košiciach.

Baláža uškrtili a zakopali

Adamčo podľa obžaloby v snahe vyhnúť sa trestnému stíhaniu v inej veci nahovoril svojho brata, dnes na doživotie odsúdeného Branislava Adamča, na vraždu Baláža.

Branislav spolu s ďalšími osobami vo februári 2001 previezli Baláža do rodinného domu v Čičarovciach v okrese Michalovce, kde ho uškrtili povrazom a nahé telo zakopali pri obci Krišovská Liesková.

Viac k témam: Dovolanie, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Najvyšší súd zamietol mimoriadne dovolanie Adamča, odsúdený v kauze vraždy Baláža ostáva vo väzení © SITA Všetky práva vyhradené.