Najvyšší súd potvrdil nepodmienečné tresty siedmim členom drogového gangu

Slovensko Správy

14.4.2023 (SITA.sk) – Najvyšší súd SR potvrdil nepodmienečné tresty siedmim členom drogového gangu z okolia Serede obvineným v rámci policajných akcií Venal.

Odvolanie dvoch odsúdených

Ako na sociálnej sieti informuje Úrad špeciálnej prokuratúry, štyria z odsúdených pôjdu do väzenia na 10 rokov. Súd sa bude ešte samostatne zaoberať odvolaním dvoch odsúdených, ktorí pôvodne dostali 15-ročný trest.

„Prvostupňový súd ich minulý rok v novembri uznal za vinných z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok,“ pripomenula prokuratúra.

Zločinecké skupiny

V rámci akcií Venal 1 až 6 zameraných na drogovú trestnú činnosť v Seredi a jej okolí a tiež v mestách Galanta a Trnava obvinila polícia celkovo 72 osôb.

Viac ako 20 osôb pôsobiacich v zločineckých skupinách už bolo aj právoplatne odsúdených. Členovia zločineckých skupín sa primárne zaoberali výrobou a predajom pervitínu, ale aj iných drog.

Viac k témam: Drogy, Odsúdenie, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Najvyšší súd potvrdil nepodmienečné tresty siedmim členom drogového gangu © SITA Všetky práva vyhradené.