Najtvrdšie opatrenia treba prijímať na regionálnom princípe, podľa Remišovej by mali byť primerané

Slovensko Správy

11.10.2020 (Webnoviny.sk) – Opatrenia v boji proti pandémii koronavírusu musí Slovensko prijímať na regionálnom princípe.

Viac o téme: Koronavírus

V tlačovej správe to pred dnešným zasadnutím Ústredného krízového štábu uviedla ministerka pre investície a regionálny rozvoj Veronika Remišová (Za ľudí). Prípadné zatvorenie prevádzok podľa nej musí ísť ruka v ruke s finančnými kompenzáciami.

V niektorých regiónoch je situácia alarmujúca

„Najtvrdšie opatrenia treba prijímať na regionálnom princípe a primerane. Dnes sú v najhoršej situácii niektoré regióny na severe a východe Slovenska, kde je situácia alarmujúca. Napríklad na Orave je kvôli šíreniu vírusu s ohniskom najmä na svadbách a rodinných oslavách 10-krát horšia situácia ako v Bratislave a až 20-krát horšia situácia ako vo Zvolene,“ povedala Remišová.

Slovensko ešte nikdy nestálo pred takou výzvou

Podľa predsedníčky strany Za ľudí čelí ľudstvo najväčšej kríze od skončenia druhej svetovej vojny a Slovensko ešte nikdy nestálo pred takouto výzvou. Ministerka preto prosí všetkých ľudí, aby dodržiavali opatrenia a pomáhali si.

Remišová dodala, že dôveruje sile spolupatričnosti občanov Slovenska a ďakuje všetkým, ktorí bojujú v prvej línii.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, COVID-19, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Najtvrdšie opatrenia treba prijímať na regionálnom princípe, podľa Remišovej by mali byť primerané © SITA Všetky práva vyhradené.