Najkriminálnejším okresom Slovenska je Bratislava, často išlo o ekonomickú a počítačovú kriminalitu

Slovensko Správy

5.3.2020 (Webnoviny.sk) – Okresom s najvyšším počtom spáchaných trestných činov na Slovensku bol v minulom roku okres Bratislava I. Uvádza sa to vo Vyhodnotení štatistických ukazovateľov kriminality za rok 2019, ktoré na svojej internetovej stránke zverejnilo ministerstvo vnútra.

Čím viac firiem, tým väčšia zločinnosť

Podľa dokumentu pripadalo v centre Bratislavy v minulom roku na tisíc obyvateľov 35,1 trestného činu. „V centre mesta je najviac páchaná ekonomická a počítačová kriminalita, a to je práve tým, že centrum mesta má vysokú koncentráciu firiem,“ konštatuje v tejto súvislosti polícia.

Najmenej trestných činov za minulý rok podľa policajných štatistík pripadá na okres Svidník. Konkrétne na tisíc obyvateľov tam zaznamenali 6,27 trestného činu, pričom v tomto okrese prevláda majetková kriminalita. Celoslovenský priemer podľa polície predstavuje 10,78 trestného činu na tisíc obyvateľov.

Desaťtisíce spisov polícia vyriešila

Celkovo policajti v minulom roku zaznamenali spáchanie 58 829 trestných činov. Najviac, konkrétne 10 064 skutkov, evidujú v Bratislavskom kraji. Naopak najmenej, konkrétne 5 033 zaevidovali v Trenčianskom kraji.,

V rámci trestnej činnosti na Slovensku podľa polície dominovala majetková kriminalita, pričom takýchto trestných činov zaznamenali spolu 19 583. Objasnenosť trestnej činnosti sa v minulom roku pohybovala na úrovni 61,95 percenta.

V súvislosti s trestnou činnosťou riešili policajti v minulom roku 53 981 trestných spisov, pričom 38 125 spisov v minulom roku ukončili.

Viac k témam: krádež, kriminalita, trestný čin
Zdroj: Webnoviny.sk – Najkriminálnejším okresom Slovenska je Bratislava, často išlo o ekonomickú a počítačovú kriminalitu © SITA Všetky práva vyhradené.