Naď očakáva od Sulíka ospravedlnenie za status SaS, bol nepravdivý a zavádzajúci

Slovensko Správy

17.3.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 17. marca 14:15

Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) poprel, že by chcel vládu s odídencami zo strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

SaS píše o absolútnej túžbe po moci

Ako zdôraznil, v aktuálnej situácii však nevie vylúčiť, že by hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) vládlo aj s podporou týchto poslancov, pretože, „nevie, ako sa to vyskladá“. Povedal to médiám počas rokovania vlády.

Naď zároveň očakáva ospravedlnenie od ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) za status, ktorý zverejnila strana Sloboda a Solidarita (SaS) vo svojom profile na sociálnej sieti.

Podľa Naďa bol nepravdivý a zavádzajúci. Uviedli v ňom, že „ide o absolútnu túžbu po moci, ak by sa premiér Igor Matovič (OĽaNO) snažil udržať na čele vlády s podporou skupinky okolo poslanca Milana Mazureka.

OĽaNO možno vôbec nebude vo vláde

Strana SaS sa v statuse odvolávala na stredajší výrok ministra obrany Naďa. Šéf rezortu obrany totiž na otázky médií pred rokovaním vlády odpovedal, že nevie vylúčiť, že by hnutie OĽaNO vládlo s podporou odídencov zo strany ĽSNS.

„Ja to nechcem. Ale neviem, čo bude. Neviem, ako sa to vyskladá. Na konci dňa to môže skončiť takým spôsobom, že OĽaNO vôbec nebude vo vláde a bude tu vládnuť nejaká úplne iná zmeska ľudí, lebo takéto diskusie tu prebiehajú v zákulisí,“ vysvetlil svoje predchádzajúce vyjadrenia Naď.

Minister obrany doplnil, že v hnutí sledujú, ako koaličný partner oslovuje rôznych opozičných poslancov, aby hlasovali proti vláde. „My sa snažíme tú vládu udržať a poslanci SaS chodia po opozičných poslancoch a žiadajú, aby sa hlasovalo o nedôvere vlády,“ uzavrel.

Sulík chce rekonštrukciu vlády

Richard Sulík vylúčil, že by poslanci SaS presviedčali opozičných poslancov, aby hlasovali za pád vlády. „Naši poslanci nepresviedčajú nikoho, aby hlasovali za pád vlády, ani aby hlasovali za predčasné voľby. My chceme rekonštrukciu vlády,“ pokračoval Sulík. Dodal, že neporozumel „zbytočne prudkej“ reakcií ministra Naďa.

Hnutie OĽaNO v reakcii uviedlo, že už viac krát vylúčilo akúkoľvek spoluprácu s politickými stranami ako aj jednotlivcami, ktorí popierajú základné ľudské práva, uchyľujú sa k extrémizmu a šíria medzi ľuďmi nenávisť, ktorá môže vyústiť do otvoreného zla. Zdôraznili, že toto stanovisko je platné a nemenné.

„Hnutie OĽANO sa rázne ohradzuje voči neutíchajúcim agresívnym útokom predstaviteľov strany SaS, ktorí sa v túžbe po povalení ďalšej vlády neštítia spájať naše hnutie s poslancami okolo Milana Mazureka,“ doplnili.

Viac k témam: minister hospodárstva SR, minister obrany SR, predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), rekonštrukcia vlády
Zdroj: Webnoviny.sk – Naď očakáva od Sulíka ospravedlnenie za status SaS, bol nepravdivý a zavádzajúci © SITA Všetky práva vyhradené.