Nad Kočnerom visia búrkové mračná, má vypovedať pre zasahovanie do nezávislosti súdov

Slovensko Správy

22.4.2020 (Webnoviny.sk) – Pre obvinenie pre zločin zasahovania do nezávislosti súdov vo štvrtok 23. apríla polícia vypočuje Mariana Kočnera. Ide o prípad obvinenia sudcov a advokátov počas policajnej akcie Búrka. Po nej, okrem iných, obvinili aj bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú. Informuje o tom spravodajský portál Noviny.sk.

Majú ho previezť do Nitry

Štvrtkový výsluch sa mal konať najskôr v ústave na výkon väzby v Bratislave, kde sa Marian Kočner nachádza.

Podľa zdroja TV Joj z prostredia oboznamovaného s vyšetrovaním pre kapacitné dôvody ho Zbor väzenskej a justičnej stráže prevezie ozbrojenou eskortou do Nitry na pobočku Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Očakáva sa, že na výsluchu Mariana Kočnera budú prítomní viacerí advokáti obvinených sudcov. Po ich zadržaní a vznesení obvinenia nebolo zatiaľ advokátom umožnené, aby sa mohli zúčastniť výsluchov jednotlivých obvinených.

Raz už odmietol vypovedať

Marian Kočner už po obvinení z uvedeného skutku odmietol vypovedať. Je veľmi pravdepodobné, že aj vo štvrtok právo nevypovedať využije a k obvineniu sa nevyjadrí.

O stanovisko o dôvodoch prevozu Mariana Kočnera Noviny.sk požiadali Zbor väzenskej a justičnej stráže.

„Potvrdzujeme, že ústav Bratislava prijal žiadosť o zabezpečenie osoby k vyšetrovaciemu úkonu mimo ústav. Nakoľko Zbor väzenskej a justičnej stráže nie je oprávnený poskytovať bližšie informácie týkajúce sa výsluchu väznenej osoby odporúčame Vám obrátiť sa s touto otázkou na príslušníkov Policajného zboru, v ktorého pôsobnosti je vykonávanie vyšetrovacích úkonov,“ uviedla hovorkyňa Zboru justičnej a väzenskej stráže Katarína Nováková.

Viac k témam: akcia Búrka, Kočner komunikácia Threema
Zdroj: Webnoviny.sk – Nad Kočnerom visia búrkové mračná, má vypovedať pre zasahovanie do nezávislosti súdov © SITA Všetky práva vyhradené.