Na východe Ukrajiny podľa Zelenského trvajú zúrivé boje a Rusi utrpeli mimoriadne veľké straty (video)

Správy Svet

9.11.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uprostred prudkých bojov v častiach Doneckej a Luhanskej oblasti povedal, že „situácia je komplikovaná pozdĺž celej frontovej línie“. Referuje o tom spravodajský web CNN.

Každý deň desiatky útokov

Zelenskyj vo svojom každodennom videoprejave uviedol, že „v niektorých oblastiach pokračujú prudké pozičné boje a situácia je obzvlášť zložitá v Doneckej oblasti“. „Aktivita okupantov tam zostáva na mimoriadne vysokej úrovni, desiatky útokov každý deň,“ podotkol.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Povedal, že ruské sily „utrpeli mimoriadne veľké straty“, ale ich zámer sa nezmenil a naďalej chcú dosiahnuť administratívne hranice Doneckej oblasti. „Neodovzdávame tam ani centimeter našej pôdy. A ďakujem všetkým našim hrdinom, ktorí zastávajú pozície v Donbase,“ dodal Zelenskyj.

Rozbíjanie ruskej logistiky

Podľa prezidenta v Chersonskej oblasti na juhu ukrajinské jednotky konajú „opatrne, dôkladne a v záujme oslobodenia celého nášho územia“. „Posilňujeme svoje pozície, rozbíjame ruskú logistiku, dôsledne ničíme potenciál okupantov udržať juh našej krajiny v okupácii,“ skonštatoval.

Zelenskyj povedal, že pokračujú práce na obnovení normálneho života v oslobodených oblastiach. Vo dvoch okresoch Charkovskej oblasti má podľa neho „obnovené dodávky plynu a elektriny viac ako tisícka domácností“. Doplnil, že v celej krajine pokračujú opravy energetických zariadení.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Charkov, Donbas, Donecká ľudová republika, LĽR Luhanská ľudová republika, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Na východe Ukrajiny podľa Zelenského trvajú zúrivé boje a Rusi utrpeli mimoriadne veľké straty (video) © SITA Všetky práva vyhradené.