Na ministerstve obrany sa rozdávali desaťtisícové odmeny, potvrdil jeho nový šéf Naď

Slovensko Správy

10.4.2020 (Webnoviny.sk) – Na Ministerstve obrany SR sa za predchádzajúceho vedenia rozdávali zamestnancom desaťtisícové odmeny. Pre agentúru SITA to v rozhovore potvrdil súčasný šéf rezortu Jaroslav Naď (OĽaNO).

Hoci tentokrát nekonkretizoval mená, pred februárovými parlamentnými voľbami sa v tejto súvislosti spomínali viacerí šéfovia sekcií či vtedajšia hovorkyňa rezortu.

Vodič si prilepšil o tisíce

Štedrý plat poberal aj vodič niekdajšieho šéfa služobného úradu Jána Hoľka, ktorý si za minulý kalendárny rok priemerne mesačne prilepšil o takmer 4 500 eur. Naď zdôraznil, že obdobné správanie sa odstráni a nebude sa opakovať.

„Dnes môžem povedať, že skutočne sa na ministerstve rozdávali desaťtisícové odmeny. To, čo som hovoril pred voľbami a za čo ma označovali za klamára, sa mi teraz potvrdilo. Obdobne sme si potvrdili aj fakt, že šofér pána Hoľka zarábal viac ako ministri. Takéto záležitosti sa nemôžu jednoducho opakovať a chcem, aby bolo zrejmé, že obdobné správanie nebudeme tolerovať,“ uviedol Naď.

Práve súčasný minister na problém s vysokými finančnými odmenami upozornil v decembri minulého roku.

Nominanti národniarov

Podľa jeho vtedajších informácií si finančne mali prilepšiť aj hovorkyňa ministerstva Danka Capáková či riaditeľ Úradu investícií a akvizícií Branislav Chlebana.

Síce Naď v aktuálnom rozhovore mená nekonkretizoval, uviedol, že tieto informácie sa mu potvrdili.

V predošlom volebnom období riadili ministerstvo nominanti Slovenskej národnej strany (SNS), ktorá sa po februárových voľbách nedostala do parlamentu.

Naď chce preveriť aj ďalšie zmluvy či obranné nákupy, ktoré národniari uskutočňovali.

Viac k témam: odmeny, platy
Zdroj: Webnoviny.sk – Na ministerstve obrany sa rozdávali desaťtisícové odmeny, potvrdil jeho nový šéf Naď © SITA Všetky práva vyhradené.