Muž týral dlhé roky svoju manželku aj tri deti, žena skončila s vážnym poraneniami v nemocnici

Slovensko Správy

26.4.2021 (Webnoviny.sk) – Trestnému stíhaniu pre zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby čelí 38-ročný muž, ktorý týral svoju manželku aj tri deti. Týrania sa mal dopúšťať dlhodobo. Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, v jednom z bytov v Medzilaborciach fyzicky napádal svoju 36-ročnú manželku a tri deti vo veku 12, deväť a dva roky.

„Žene vulgárne nadával, bil ju rukami i palicou. Ani jeho deti neunikli krutému správaniu otca. Bil ich, vypínal im televízor, kričal na nich a vyháňal ich z bytu,“ uviedla Ligdayová.

Konanie muža vyvrcholilo minulý týždeň, keď manželku zbil palicou. Žena utrpela vážne zranenia, pre ktoré musela byť hospitalizovaná v nemocnici a následne podstúpila operáciu. „V nočných hodinách agresívneho muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Okrem iného bol podrobený dychovej skúške na alkohol, jej výsledok dosiahol hodnotu takmer dve promile,“ skonštatovala policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z uvedeného zločinu, pri ktorom zákon stanovuje trest odňatia slobody na tri roky až pätnásť rokov.

Viac k témam: bitka, domáce násilie, týranie
Zdroj: Webnoviny.sk – Muž týral dlhé roky svoju manželku aj tri deti, žena skončila s vážnym poraneniami v nemocnici © SITA Všetky práva vyhradené.