Muž našiel medzi kovovým odpadom protipancierovú delostreleckú strelu

Slovensko Správy

24.4.2021 (Webnoviny.sk) – Zamestnanec zberných surovín v Prievidzi našiel medzi kovovým odpadom protipancierovú delostreleckú strelu. Na miesto vyslali trenčianskeho policajného pyrotechnika.

Ten za dodržania bezpečnostných podmienok zistil, že ide o strelu, ktorú v novembri 1971 vyrobili „Adamovské strojírny ČSSR“. Delostrelecká strela bola použitá, bez „ostrého“ zapaľovača a trhaviny a v danom stave nebola schopná výbuchu. Vo svojom profile na sociálnej sieti o tom informovala trenčianska polícia.

Na miesto nálezu sa dostavil prievidzský policajný vyšetrovateľ spolu s kriminalistickým technikom. Muníciu zdokumentovali a miesto nálezu zaznačili do GPS pre potreby BDC (bomb data centra).

Následne pyrotechnik premiestnil delostreleckú muníciu do muničného trezoru v Dubnici nad Váhom, odkiaľ ju prevezú k pyrotechnickému skúmaniu na Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru Bratislava.

Viac k témam: delostrelecká mína, vojenská technika
Zdroj: Webnoviny.sk – Muž našiel medzi kovovým odpadom protipancierovú delostreleckú strelu © SITA Všetky práva vyhradené.