Muž dostal doživotný zákaz šoférovania, napriek zákazu sadol za volant opitý

Slovensko Správy

1.2.2020 (Webnoviny.sk) – Doživotným zákazom činnosti viesť motorové vozidlá potrestal sudca Okresného súdu v Čadci živnostníka Ľuboslava z okresu Čadca, ktorý si napriek zákazu šoférovania uloženého pred dvomi rokmi sadol za volant a a bol pod vplyvom alkoholu. Krajská žilinská polícia o prípade informuje na sociálnej sieti.

K udalosti došlo v septembri 2019, keď policajná hliadka v nočných hodinách zastavila vodiča v Turzovke.

Šoféroval napriek zákazu

Ľuboslav viedol osobné motorové vozidlo zn. Peugeot 106 po ceste II/487, kde bol za železničným prejazdom v časti zvanej U krváka skontrolovaný hliadkou polície. Dychovou skúškou bola potvrdená prítomnosť alkoholu v dychu vo výške 0,94 mg/l,“ uvádza sa v trestnom rozkaze, ktorý polícia zverejnila. Priťažujúcou skutočnosťou pre Ľuboslava bol fakt, že šoféroval napriek tomu, že od mája 2017 mal zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 66 mesiacov.

Čadčianskeho okresného sudcu všetky tieto skutočnosti viedli k stanoveniu trestu, po ktorom si Ľuboslav už nebude môcť doživotne sadnúť za volant a prišiel aj o vozidlo, ktoré prepadlo v prospech štátu. Sudca ho odsúdil aj na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere jeden rok, ktorý mu však bol podmienečne odložený na dvojročnú skúšobnú dobu.

Alkohol za volant nepatrí

Polícia zverejnením tohto prípadu apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. „Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ dodáva polícia.

Viac k témam: alkohol za volantom, súd
Zdroj: Webnoviny.sk – Muž dostal doživotný zákaz šoférovania, napriek zákazu sadol za volant opitý © SITA Všetky práva vyhradené.