Mladík ukradol auto príbuznému, jazdu pod vplyvom alkoholu prerušila až polícia

Slovensko Správy

9.2.2021 (Webnoviny.sk) – Devätnásťročného mladíka zadržala polícia v Starej Ľubovni po tom, ako v nedeľu jazdil na cudzom aute, bez vodičského preukazu a pod vplyvom alkoholu. V nedeľu podvečer si prevzal od 46-ročného muža zväzok kľúčov a mal vybrať z auta nákup.

„Na tomto zväzku bol aj kľúč od druhého osobného motorového vozidla zn. Škoda Fabia, ktoré bolo zaparkované na ceste pred rodinným domom. Vozidlo odomkol, sadol doň a bez vedomia majiteľa s ním jazdil,“ opísala situáciu prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Mladíka na Popradskej ulici v Starej Ľubovni zastavila a skontrolovala policajná hliadka, nafúkal 0,6 promile alkoholu. Ako dodala hovorkyňa, poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Starej Ľubovni ho obvinil z trestného činu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla, v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Viac k témam: alkohol za volantom, krádež auta
Zdroj: Webnoviny.sk – Mladík ukradol auto príbuznému, jazdu pod vplyvom alkoholu prerušila až polícia © SITA Všetky práva vyhradené.