Mladík hádzal topánky do záchranárov a búchal po sanitke, policajti museli použiť donucovacie prostriedky

Slovensko Správy

5.1.2022 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku obvinil z trestného činu útoku na verejného činiteľa 26-ročného muža z obce Kapišová. Ako informuje prešovská krajská polícia na sociálnej sieti, v pondelok 3. januára podvečer na ulici 8. Mája vo Svidníku muž hádzal topánky do záchranárov a oboma päsťami udieral po sanitke. Policajná hliadka opakovane vyzývala muža, aby upustil od svojho konania. Muž na výzvy nereagoval, a preto boli voči nemu v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky, a to hmaty a chvaty.

„Boli mu nasadené putá, no muž neustále kládol odpor. Pri jeho umiestňovaní do policajného auta kopol do brucha jednému z policajtov,“ popisuje situáciu polícia s tým, že agresívny muž skončil v cele policajného zaistenia a okresný vyšetrovateľ na neho zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Viac k témam: prešovská polícia, Útok na verejného činiteľa, Záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Mladík hádzal topánky do záchranárov a búchal po sanitke, policajti museli použiť donucovacie prostriedky © SITA Všetky práva vyhradené.