Mladí proti fašizmu vyzývajú Matoviča, aby koalícia nepridelila kotlebovcom parlamentné výbory

Slovensko Správy

18.3.2020 (Webnoviny.sk) – Iniciatíva Mladí proti fašizmu v otvorenom liste vyzýva členov budúcej vládnej koalície, aby strane Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) neprideľovali výbory v parlamente. Iniciatíva tak reaguje na slová budúceho premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý vyhlásil, že „kotlebovcom treba dať výbor v parlamente, nech sa ukážu“.

Agentúru SITA o tom informoval Ondrej Vrábel z iniciatívy. „Teóriu ‚zakázaného ovocia‘ razili už v medzivojnovom Nemecku,“ píše v otvorenom liste zakladateľ iniciatívy Marek Mach a dodáva, že dva roky na to získala Hitlerova NSDAP vo voľbách 37 percent hlasov.

„Do parlamentu sme vás volili ako našich zástupcov. Zástupcov slobodných a demokraticky zmýšľajúcich ľudí, ktorým záleží na budúcnosti tejto krajiny. Nedovoľte preto, prosím, aby sa na jej riadení podieľali aj takí, pre ktorých je sloboda a demokracia úhlavným nepriateľom. Nedovoľte, aby sa história zopakovala.“ odkázala iniciatíva budúcej vládnej koalícii.

Projekt Mladí proti fašizmu vznikol 17. novembra 2016 na výročie nežnej revolúcie. Jeho cieľom je približovať najmä mladým ľuďom hrôzy totalitných režimov, extrémizmu a nenávisti. Cieľom iniciátora bolo poukázať medzi mladými ľuďmi na odvrátenú stranu fašizmu a extrémizmu a na tváre, za ktoré sa skrýva.

Viac k témam: Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí), premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Mladí proti fašizmu vyzývajú Matoviča, aby koalícia nepridelila kotlebovcom parlamentné výbory © SITA Všetky práva vyhradené.