Mladá žena bojuje v nemocnici o život. Zapálili ju, keď išla na súd o jej znásilnení

Správy Svet

5.12.2019 (Webnoviny.sk) – Dvadsaťtriročná Indka bojuje o život po tom, čo ju zapálili, keď išla na súdne pojednávanie o jej znásilnení. Incident sa stal v štáte Uttarpradéš na severe krajiny. Mladá žena utrpela vážne popáleniny a je v nemocnici v kritickom stave.

Polícia zatkla piatich mužov

V súvislosti s útokom zatkla polícia piatich mužov. Medzi nimi je aj jeden z dvoch údajných páchateľov, ktorých žena zažalovala za znásilnenie. Podľa miestnych médií žena išla na železničnú stanicu, keď ju skupina mužov napadla a odtiahla na neďaleké pole, kde ju zapálili.

Prípad v Indii vyvolal rozsiahle pobúrenie. Krajina sa pritom ešte spamätáva z nedávnej šokujúcej vraždy mladej veterinárky. Dvadsaťsedemročnú ženu v meste Hajdarabád 27. novembra znásilnili a upálili.

Najnovší incident sa stal v okrese Unnao, ktorý sa tento rok už do správ dostal v súvislosti s iným prípadom znásilnenia. V júli tam polícia začala vyšetrovanie vraždy voči poslancovi vládnej strany po tom, čo žena, ktorá ho obvinila zo znásilnenia, utrpela vážne zranenia pri údajne úmyselnej havárii auta. Dve tety ženy vtedy zomreli a jej právnik utrpel zranenia.

Zločiny nie sú na ústupe

Znásilnenia a iné druhy sexuálneho násilia voči ženám sa v Indii dostali viac do centra pozornosti po hromadnom znásilnení a vražde 23-ročnej študentky v hlavnom meste v roku 2012.

Nič však nenasvedčuje tomu, že by takéto zločiny boli na ústupe. Podľa vládnych údajov polícia v roku 2017 zaevidovala v Indii 33 658 prípadov znásilnenia, čo je podľa spravodajského portálu BBC v priemere 92 znásilnení denne.

Viac k témam: súd, znásilnenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Mladá žena bojuje v nemocnici o život. Zapálili ju, keď išla na súd o jej znásilnení © SITA Všetky práva vyhradené.