Ministerstvo obrany predstavilo na Globsecu pripravovaný Akčný plán koordinácie boja proti hybridným hrozbám

Slovensko Správy

17.6.2021 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo obrany SR (MO SR) predstavilo v rámci konferencie Globsec 2021 pripravovaný Akčný plán koordinácie boja proti hybridným hrozbám. Súčasťou dokumentu sú kapitoly o dezinformáciách, ochrane volieb, strategickej komunikácii štátu, budovaní odolnosti obyvateľstva a ochrane pred cudzím vplyvom.

Jeho ambíciou je identifikácia problémov v tejto oblasti spolu s konkrétnymi návrhmi ich riešení. Pred skupinou domácich a zahraničných expertov plán predstavil poradca rezortu obrany pre hybridné hrozby Victor Breiner. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Neustály a rýchly vývoj v rôznych doménach bezpečnostného prostredia dáva priestor vzniku širokej škály nových výziev a zároveň nás núti hľadať účinné postupy a nástroje adekvátnej reakcie. Viaceré z nich sa totiž môžu už za krátky čas vyvinúť aj do nezanedbateľnej bezpečnostnej hrozby. Hybridné hrozby však v žiadnom prípade nepredstavujú tému iba pre rezort obrany či silové zložky, ide o komplexnú výzvu pre štát a spoločnosť ako takú,“ zdôraznil štátny tajomník ministerstva obrany Marian Majer, ktorý je jedným z garantov dokumentu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Medzinárodná konferencia Globsec 2021

V rámci konferencie Globsec a súvisiacej diskusie vystúpil štátny tajomník ministerstva obrany Českej republiky Ján Havránek, ktorý hovoril o prístupe Českej republiky k hybridným hrozbám, a Dr. András Rácz, expert na ruskú bezpečnostnú politiku, ktorý jednoznačne vyzdvihol potrebu, aby politické špičky jasne a verejne poukazovali na zdroj nových hrozieb a dostávali túto kľúčovú tému do verejného diskurzu.

Viac k témam: akčný plán, GLOBSEC, GLOBSEC 2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo obrany predstavilo na Globsecu pripravovaný Akčný plán koordinácie boja proti hybridným hrozbám © SITA Všetky práva vyhradené.