Ministerstvo obrany nakupuje pre vojakov výstroj za 17 miliónov eur

Slovensko Správy

18.9.2020 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo obrany SR (MO SR) nakupuje pre profesionálnych vojakov výstroj za viac ako 12 miliónov eur, pričom do konca tohto roka plánuje zazmluvniť a dodať ďalšiu za viac ako päť miliónov eur. Profesionálni vojaci tak môžu s dodaním ďalších výstrojných častí počítať v tomto roku. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) priblížil, že v už zazmluvnených dodávkach výstroja môžu vojaci nájsť napríklad časti vojenskej uniformy vrátane baretov, rukavíc, ponožiek, poltopánok, topánok, čiapok, košieľ, nohavíc, blúzok, plášťov či tričiek.

„Už ako opozičný politik som dostával množstvo podnetov priamo od profesionálnych vojakov. Počúval som, ako chodia v starých roztrhaných uniformách alebo opotrebovanej obuvi. Chýbali napríklad aj základné položky ako tielka, tričká či ponožky. Jednoducho, podmienky, ktoré nemôžem akceptovať. Som veľmi rád, že sa veci pohli vpred a môžeme vojakom, narozdiel od predchádzajúcich vedení, naozaj pomôcť a zabezpečiť im pri plnení úloh adekvátne vybavenie,“ povedal šéf rezortu obrany.

Viac k témam: minister obrany SR, výstroj pre vojakov
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo obrany nakupuje pre vojakov výstroj za 17 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.