Ministerka Kolíková má v„šuplíku“ návrh zákona, ktorý by umožnil povinné očkovanie proti koronavírusu

Slovensko Správy

8.12.2021 (Webnoviny.sk) – Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) má v „šuplíku“ paragrafové znenie návrhu zákona, ktorý by umožnil vytvoriť priestor pre povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

Ústavnoprávna rovina

Uviedla to po stredajšom rokovaní vlády. „Môj osobný názor je, že je namieste, aby vláda uvažovala o povinnom očkovaní,“ povedala Kolíkova s tým, že v ústavnoprávnej rovine v tejto oblasti nevidí problém.

Viac o téme: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku

„Osobne sa domnievam, že sa tu dá uvažovať o rozsahu povinného očkovania prinajmenšom pre osoby 18+,“ vyhlásila ministerka.

Vážne politické rozhodnutie

Osobitne je v tejto súvislosti podľa nej potrebné uvažovať aj nad prípadnými sankciami, ktoré môžu byť vysoké ale aj symbolické.

Kolíková však pripustila, že ani v strane SaS, ktorej je nominantkou, nie je na problematiku povinného očkovania jednotný názor. „Je to vážne politické rozhodnutie,“ dodala.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Minister spravodlivosti SR, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, Povinné očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerka Kolíková má v„šuplíku“ návrh zákona, ktorý by umožnil povinné očkovanie proti koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.