Minister obrany vyhlásil 24. ročník ankety Vojenský čin roka, na čele komisie bude prezidentka Čaputová

Slovensko Správy

4.1.2021 (Webnoviny.sk) – Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) vyhlásil 24. ročník ankety Vojenský čin roka, ktorej cieľom je oceniť a predstaviť výnimočné skutky a príbehy z radov profesionálnych vojakov v Ozbrojených silách SR (OS SR) aj mimo nich v priebehu roka 2020.

Návrhy do ankety je možné posielať do 28. februára 2021. O laureátoch jednotlivých kategórií rozhodne komisia, ktorej členmi sú hlavní predstavitelia rezortu na čele s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou ako hlavnou veliteľkou OS SR. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Výnimočné skutky budú oceňovať v kategóriách záchrana života, pomoc verejnosti, priateľ armády a tiež v novej kategórii služba vlasti, ktorá vznikla na podnet náčelníka Generálneho štábu OS SR Daniela Zmeka. Ide o ocenenie vojakov, ktorí vynikajú mimoriadne aktívnym plnením svojich služobných úloh a povinností alebo významným prínosom prispeli k budovaniu OS SR a ich dobrého mena či už doma alebo v zahraničí.

Nominácie je možné posielať elektronicky na adresu cinroka@mod.gov.sk alebo poštou na oddelenie marketingu Komunikačného odboru Kancelárie ministra obrany na adrese Kutuzovova 8, 832 47 Bratislava, pričom na obálku je potrebné uviesť „Vojenský čin roka“.

Viac k témam: vojenský čin roka
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister obrany vyhlásil 24. ročník ankety Vojenský čin roka, na čele komisie bude prezidentka Čaputová © SITA Všetky práva vyhradené.