Minister Naď podal žalobu proti Blahovi, ktorý ho opakovane a dlhodobo nazýva vlastizradcom

Slovensko Správy

21.3.2022 (Webnoviny.sk) – Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) podal 17. marca na Okresnom súde Bratislava I žalobu na ochranu osobnosti proti poslancovi Ľubošovi Blahovi (Smer-SD).

Ako vysvetlil šéf rezortu obrany vo svojom profile na sociálnej sieti, Blaha ho dlhodobo a opakovane verejne nazýva vlastizradcom a bez akýchkoľvek argumentov a dôkazov ho obviňuje zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vlastizrady.

Najzávažnejší trestný čin

Naď zdôraznil, že poslanec to isté robí aj vo vzťahu k ďalším ústavným činiteľom.

„Vlastizrada je jeden z najzávažnejších trestných činov, aké náš Trestný zákon pozná. Možno sa ho dopustiť rôznymi spôsobmi, medzi ktoré však nepatrí výkon ústavnej funkcie v rozpore s predstavami poslanca Blahu,“ napísal Naď s tým, že rešpektuje právo každého človeka na slobodu prejavu a vecnú kritiku jeho činnosti.

Doplnil však, že v takýchto prípadoch je sloboda ohraničená. „Napríklad aj tým, že nikto, ani verejne činná osoba, nie je povinná strpieť verejné obvinenie zo spáchania trestnej činnosti,“ skonštatoval.

Nemajetková ujma 100-tisíc eur

Minister obrany uviedol, že poslanec Blaha verejne obviňuje takmer každého svojho oponenta zo závažnej trestnej činnosti. Preto je podľa Naďa potrebné ho zastaviť alebo mu umožniť preukázať pravdivosť jeho tvrdení v súdnom konaní.

„Podanou žalobou sa domáham súdneho potvrdenia neoprávneného zásahu do mojej dobrej povesti, verejného ospravedlnenia a odstránenia z verejného priestoru všetkých statusov, videí a iných záznamov, v ktorých ma poslanec Blaha krivo obvinil z vlastizrady,“ pokračoval minister.

Zároveň bude žiadať súd, aby zaviazal Blahu v budúcnosti sa zdržať krivých obvinení na jeho adresu a domáhať sa aj priznania náhrady nemajetkovej ujmy vo výške 100-tisíc eur. Túto sumu chce Naď venovať obetiam ruskej vojenskej agresie v Ukrajine.

Viac k témam: Minister obrany SR, Podpredseda strany Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Naď podal žalobu proti Blahovi, ktorý ho opakovane a dlhodobo nazýva vlastizradcom © SITA Všetky práva vyhradené.