Minister Naď ocenil rakúskych vojakov, ktorí pomáhali pri celoplošnom testovaní na Slovensku (foto)

Správy Svet

16.7.2021 (Webnoviny.sk) – Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Daniel Zmeko v piatok v rámci návštevy Rakúska ocenili pamätnými medailami II. a III. stupňa 34 príslušníkov Ozbrojených síl Rakúska, ktorí sa podieľali na operácii Spoločná zodpovednosť zameranej na plošné testovanie obyvateľstva SR na koronavírus. Informoval o tom komunikačný odbor rezortu.

„V núdzi spoznáš priateľa. Potvrdilo sa nám to aj v tých najťažších chvíľach, keď nám Rakúsko bez váhania podalo ruku a vyčlenilo profesionálnych vojakov na pomoc pri celoplošnom testovaní v rámci najväčšej civilno-vojenskej operácie v našich podmienkach,“ povedal Naď.

Doplnil, že rakúski špecialisti pohotovo zareagovali aj v prípade 26-ročného muža, ktorý na odberovom mieste na dostihovej dráhe v bratislavskej Petržalke stratil vedomie a pri páde si udrel hlavu.

Rakúski vojaci, ktorí plnili úlohy v operácii Spoločná zodpovednosť, boli súčasťou jednotky vojenských medikov. Na Slovensko prišli podľa rezortu obrany posilniť integrované tímy zostavené na celoštátne testovanie obyvateľov SR na prítomnosť ochorenia COVID-19, pričom pôsobili v priestoroch dostihovej dráhy v bratislavskej mestskej časti Petržalka.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus, ocenenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Naď ocenil rakúskych vojakov, ktorí pomáhali pri celoplošnom testovaní na Slovensku (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.