Minister Naď nedovolí predaj budovy vojenských lesov v Malackách

Slovensko Správy

27.3.2020 (Webnoviny.sk) – Nové vedenie rezortu obrany neumožní predaj budovy Vojenských lesov a majetkov SR v Malackách. Ako agentúru SITA informoval León Zázrivý z Tlačového oddelenie Ministerstva obrany SR, štátny podnik plánoval predať súčasnú administratívnu budovu, ktorú si chcel neskôr od nového majiteľa prenajať. Tento krok dlhodobo a verejne kritizoval súčasný šéf rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

„Tak ako sme deklarovali aj v programe strany OĽaNO, urobíme všetko pre to, aby sme dosiahli náš cieľ, ktorým je zodpovedná a dôveryhodná obrana aj v súvislosti s nakladaním majetku rezortu. Preto sme sa rozhodli nezrealizovať tento predaj, a to aj vzhľadom na jeho nehospodárnosť,“ povedal minister Naď.

Prioritou súčasného vedenia rezortu obrany je zaviesť v oblasti obstarávania transparentný proces, ktorý uľahčí kontrolu vynakladania finančných prostriedkov a zdrojov v rozpočte rezortu obrany. „Aj týmto spôsobom chceme dosiahnuť, aby tieto procesy boli realizované hospodárne, účelne a transparentne,“ dodal minister.

Viac k témam: Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí), minister obrany SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Naď nedovolí predaj budovy vojenských lesov v Malackách © SITA Všetky práva vyhradené.