Minister Korčok sa poďakoval odchádzajúcej veľvyslankyni USA za jej službu a udelil jej zlatú plaketu

Slovensko Správy

16.5.2022 (Webnoviny.sk) – Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) sa v pondelok rozlúčil s odchádzajúcou americkou veľvyslankyňou Bridget Brinkovou, ktorá podľa ministra svojím odhodlaním výrazne prispela k rozvoju vzťahov medzi Slovenskom a USA v politickej, bezpečnostnej, ale aj medziľudskej a kultúrnej oblasti. Korčok o tom informoval vo svojom profile na sociálnej sieti.

Minister zhodnotil, že veľvyslankyni sa podarilo mnoho, napríklad rozbehnutím intenzívneho strategického dialógu, spoločným uzavretím obrannej dohody s USA, či pri rozmiestnení systémov protivzdušnej obrany na Slovensku.

„Rozvinuli sme spoluprácu pri podpore demokracie a ľudských práv doma a vo svete, dali nové impulzy pre obchodnú a vedeckú spoluprácu. Veľkú zásluhu na úspechu slovensko-amerických vzťahov za ostatné obdobie má práve Bridget. Rozhodol som sa jej preto poďakovať udelením Zlatej plakety ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí,“ zdôraznil Korčok.

Brinková zo Slovenska odchádza pôsobiť ako veľvyslankyňa USA do ukrajinského Kyjeva.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Ocenenie, Veľvyslankyňa, Zlatá plaketa
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Korčok sa poďakoval odchádzajúcej veľvyslankyni USA za jej službu a udelil jej zlatú plaketu © SITA Všetky práva vyhradené.