Minister Korčok ocenil slovenských diplomatov z Kyjeva, Šafin dostal medailu za zásluhy a Korba zlatú plaketu

Slovensko Správy

16.3.2022 (Webnoviny.sk) – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS) ocenil slovenských diplomatov z Kyjeva.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Slovenskému veľvyslancovi Marekovi Šafinovi udelil minister medailu za zásluhy o slovenskú diplomaciu.  Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí dostal aj zástupca veľvyslanca SR v Kyjeve Matúš Korba, pridelenec Ministerstva obrany SR v Kyjeve Martin Špírek a pridelenec Ministerstva vnútra SR v Kyjeve Ľudvík Šoltés.

Informoval o tom Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ SR) v tlačovej správe. „Som hrdý na slovenských diplomatov, ktorí zostali na našej ambasáde v Kyjeve aj po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Pod vedením veľvyslanca Mareka Šafina poskytli občanom viacerých krajín útočisko pred vojnou a posilnili vysoké renomé a kredit slovenskej diplomacie vo svete,“ uviedol Korčok.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Veľvyslanectvo SR v Kyjeve aj po vypuknutí vojenského konfliktu plnilo kriticky dôležité úlohy a zabezpečovalo ochranu občanov Slovenska a ďalších krajín, ktorí o pomoc požiadali. „Svojím konaním pred, ako aj bezprostredne po útoku Ruskej federácie na Ukrajinu, ste potvrdili, že slovenská diplomacia je schopná rýchlo a profesionálne reagovať na meniace sa podmienky. Mimoriadne oceňujem, že ste podali pomocnú ruku tým, ktorí potrebovali útočisko,“ uzavrel minister.

Viac k témam: Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Korčok ocenil slovenských diplomatov z Kyjeva, Šafin dostal medailu za zásluhy a Korba zlatú plaketu © SITA Všetky práva vyhradené.