Minister Gajdoš poprial vojakom na zahraničných misiách pokojné sviatky a poďakoval im za ich služby

Slovensko Správy

23.12.2019 (Webnoviny.sk) – Minister obrany Peter Gajdoš (SNS) a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Daniel Zmeko sa v pondelok cez videohovory spojili s profesionálnymi vojakmi, ktorí aj počas nadchádzajúcich vianočných sviatkov budú plniť úlohy v zahraničí v rámci medzinárodného krízového manažmentu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Verím, že naši vojaci prežijú v rámci možností pokojné sviatky, aj keď, žiaľ, budú ďaleko od svojich blízkych. Za ich službu v prospech mieru a bezpečnosti im patrí naše úprimné poďakovanie,“ povedal Gajdoš. Zároveň vysoko ocenil zodpovedné plnenie úloh slovenských vojakov v zahraničných operáciách a misiách počas celého roka.

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Daniel Zmeko rovnako ocenil vysoké nasadenie profesionálnych vojakov v jednotlivých misiách a operáciách, ako aj ich bezproblémový priebeh aj napriek výzvam, ktorým musia počas ich pôsobenia v krízových regiónoch čeliť. „Želám Vám najmä pokojné sviatky a všetkým veľa zdravia,“ povedal v pondelok veliteľom slovenských kontingentov.

Velitelia slovenských kontingentov počas videohovorov informovali ministra Gajdoša a generála Zmeka o aktuálnom plnení úloh a zároveň poďakovali za podporu. V tejto súvislosti ich tiež uistili, že operačné úlohy budú plne zabezpečené aj počas sviatkov.

V zahraničných operáciách a misiách v rámci medzinárodného krízového manažmentu v súčasnosti pôsobí 494 slovenských profesionálnych vojakov. Celkovo sa ich v zahraničí vystriedalo už takmer 19 500.

Viac k témam: slovenskí vojaci
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Gajdoš poprial vojakom na zahraničných misiách pokojné sviatky a poďakoval im za ich služby © SITA Všetky práva vyhradené.