Mikulec bude čeliť ďalšiemu odvolávaniu pre kšefty s firmami blízkymi OĽaNO, SaS ho v parlamente opäť podrží

Slovensko Správy

29.3.2022 (Webnoviny.sk) – Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) nebude hlasovať za odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) v parlamente.

Pre agentúru SITA to v utorok povedal podpredseda poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Roman Foltin. Ministra Mikulca žiada odvolať opozícia za spôsob manažovania utečeneckej krízy pri príchode Ukrajincov na Slovensko.

Riadenie utečeneckej krízy

„Konanie ministerstva vnútra v prípade medializovaných informácií vzbudzuje viaceré otázky. Poslanecký klub však nebude hlasovať za odvolanie Romana Mikulca v parlamente. Jeho politickú budúcnosť vo funkcii ale ponechávame na rozhodnutí strany OĽaNO a premiéra Eduarda Hegera,“ uviedol Foltin.

Politický osud ministra vnútra Mikulca v pondelok riešia koaličná rada, kde mal minister odpovedať na otázky koaličných partnerov, ako sa vyberali firmy, ktoré sa podieľali na manažovaní odídencov z Ukrajiny.

Mikulcove kšefty

Parlament by mal odvolávať Mikulca na návrh strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) tento týždeň na mimoriadnej schôdzi.

Dôvodom sú zmluvy štátu pre firmy, ktoré riešia utečeneckú krízu v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica zákazku dostali firmy prepojené na predsedu vlády Hegera a OĽaNO. Fico vyhlásil, že ide o „typický stranícky klientelizmus ako vyšitý“ a osobný „kšeft“ ministra Mikulca.

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Odvolávanie, rusko-ukrajinský konflikt, Utečenecká kríza
Zdroj: Webnoviny.sk – Mikulec bude čeliť ďalšiemu odvolávaniu pre kšefty s firmami blízkymi OĽaNO, SaS ho v parlamente opäť podrží © SITA Všetky práva vyhradené.