Mierové rokovania budú pokračovať, hlavným vyjednávačom Ruska zostáva Medinskij

Správy Svet

2.3.2022 (Webnoviny.sk) – Ruská delegácia bude pripravená v stredu večer obnoviť rokovania s ukrajinskými predstaviteľmi týkajúce sa vojny na Ukrajine. Informoval o tom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Novinárom povedal, že „v druhej polovici dňa, bližšie večeru, bude naša delegácia na mieste, aby čakala na ukrajinských vyjednávačov“. Nenaznačil však, kde by sa rokovania mohli uskutočniť. Tiež potvrdil, že kultúrny poradca prezidenta Vladimira Putina Vladimir Medinskij zostáva hlavným vyjednávačom Ruska.

Ukrajinci sú tiež podľa ich ministra zahraničia Dmytra Kulebu pripravení na rokovania. Šéf ukrajinskej diplomacie povedal, že o mieste rokovaní sa ešte nerozhodlo a Kyjev neprijme žiadne ruské ultimáta. „Ruské požiadavky zostávajú rovnaké, ako ich oznámil Putin vo svojom prejave pred tým, než začala vojna,“ povedal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Prvé kolo rokovaní sa uskutočnilo v pondelok neďaleko bielorusko-ukrajinskej hranice. Neprinieslo však nič okrem dohody, že sa obe strany opäť stretnú za rokovacím stolom.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Mierové rokovania budú pokračovať, hlavným vyjednávačom Ruska zostáva Medinskij © SITA Všetky práva vyhradené.