Meteorológovia varujú pred snehovými jazykmi a závejmi, na horách bude fúkať silný vietor

Slovensko Správy

27.12.2019 (Webnoviny.sk) – Snehové jazyky a záveje hrozia v Žilinskom a v niektorých okresoch Prešovského a Banskobystrického kraja. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre tieto oblasti vydal výstrahu 1. stupňa, miestami bude trvať až do nedele popoludní. „Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňujú meteorológovia.

Takisto varujú pred vetrom a vetrom na horách. Výstrahu 1. stupňa pred vetrom vydal SHMÚ pre Bratislavský, Trnavský a niektoré okresy Trenčianskeho, Nitrianskeho a Košického kraja. Platiť bude od polnoci do nedele do 12:00. Pred vetrom na horách varujú meteorológovia v Žilinskom a niektorých okresoch Banskobystrického a Prešovského kraja. Výstraha 1.stupňa bude platiť od polnoci do soboty do 22:00.

Výstraha 1. stupňa pred povodňou z dažďa stále platí pre okres Michalovce.

Viac k témam: počasie, snehové záveje, výstrahy
Zdroj: Webnoviny.sk – Meteorológovia varujú pred snehovými jazykmi a závejmi, na horách bude fúkať silný vietor © SITA Všetky práva vyhradené.