Mesto Lučenec žiada na projekt pre Rómov vyše 300-tisíc eur z Nórskych grantov

Slovensko Správy

28.12.2020 (Webnoviny.sk) – Poslanci lučenského mestského zastupiteľstva na decembrovom rokovaní schválili tri žiadosti o nenávratné finančné príspevky (NFP). Jednou z nich je projekt z výzvy Miestny rozvoj, znižovanie chudoby a inklúzia Rómov, na ktorý mesto žiada dotáciu z Nórskych grantov vo výške 333 200,39 eur.

Samospráva od projektu očakáva zlepšenie podmienok bývania a využitia voľného času obyvateľov marginalizovanej rómskej komunity na Rapovskej križovatke. Projekt má tiež zvyšovať IT kompetencie detí i rodičov zo sociálne znevýhodneného prostredia na školách v meste, aj počas eventuálneho dištančného vzdelávania v budúcnosti a ich efektívnejšiu inklúziu s majoritou.

Ďalšie projekty sú z oblasti odpadového hospodárstva. Z environmentálneho fondu mesto žiada dotáciu 150-tisíc na obstaranie drviča pre spracovanie kuchynského odpadu v kompostárni BRO Lučenec, kde sa mesto bude podieľať sumou 30-tisíc eur.

Radnica chce po neúspechu opätovne žiadať aj o dotáciu na zhodnotenie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu, konkrétne na výstavbu a zakúpenie technológie a zariadení na zber a zhodnocovanie kuchynského odpadu.

Viac k témam: Nórske fondy, projekt, rómovia
Zdroj: Webnoviny.sk – Mesto Lučenec žiada na projekt pre Rómov vyše 300-tisíc eur z Nórskych grantov © SITA Všetky práva vyhradené.