Melbourne bude uzavreté ešte ďalší týždeň, v meste odhalili nové prípady nákazy koronavírusom

Správy Svet

11.8.2021 (Webnoviny.sk) – Druhé najväčšie mesto v Austrálii, Melbourne, zostane uzavreté ešte ďalší týždeň. Rozhodla o tom v stredu regionálna vláda po tom, čo v meste počas uplynulých 24 hodín identifikovali 20 nových prípadov nákazy koronavírusom.

Šieste uzavretie oblasti

Predseda vlády štátu Viktória Daniel Andrews uviedol, že v regionálnej metropole zatiaľ nenastal čas na bezpečné ukončenie lockdownu. V ostatných častiach štátu pandemické obmedzenia z veľkej časti zrušili.

Viac o téme: Koronavírus

K prísnym opatreniam, v rámci ktorých môžu obyvatelia opustiť svoje domovy iba vo výnimočných prípadoch, sa štát Viktória vrátil minulý týždeň. Išlo už o celkovo šieste uzavretie oblasti od začiatku pandémie.

Dvakrát porazili ohnisko

V závere júla, keď Viktória ukončila piaty lockdown, premiér Andrews uviedol, že jeho štát sa pravdepodobne stal jedinou administratívnou jednotkou na svete, ktorá dvakrát porazila ohnisko delta variantu koronavírusu.

Melbourne sa vlani ocitlo v epicentre pandémie. Počty nových infekcií kulminovali v auguste, keď ich pribúdalo v priemere 725 denne.

Viac k témam: delta variant koronavírusu, Koronavírus, lockdown
Zdroj: Webnoviny.sk – Melbourne bude uzavreté ešte ďalší týždeň, v meste odhalili nové prípady nákazy koronavírusom © SITA Všetky práva vyhradené.