Medvedev je vo vyjadreniach radikálnejší ako Putin, minister Kuleba mu radí piť menej vodky

Správy Svet

10.5.2023 (SITA.sk) – Bývalý ruský prezident a zástupca šéfa ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev by nemal piť a písať na sociálnych sieťach, vyjadril sa ukrajinský minister zahraničia Dmytro Kuleba. Informuje o tom spravodajský portál Politico.

Kontroverzné komentáre

„Medvedev by mal piť menej vodky predtým, než ide na Telegram,“ povedal šéf ukrajinskej diplomacie v rozhovore pre nemecký denník Bild. Ako tiež poznamenal, Medvedev má „istú rolu v povahe ruskej strategickej komunikácie“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruský exprezident, ktorý bol svojho času aj premiér, pravidelne kontroverzne komentuje zahraničnú politiku a vojnu na Ukrajine na sociálnych médiách.

Radikálnejší ako Putin

Po údajnom útoku dronom na Kremeľ, ktorý Rusko pripisuje Ukrajine, minulý týždeň vyhlásil, že nezostávajú iné možnosti „len fyzická eliminácia (Volodymyra) Zelenského a jeho partie“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

V marci zase, keď Medzinárodný trestný súd vydal medzinárodný zatykač na ruského vodcu Vladimira Putina za vojnové zločiny, Medvedev napísal, že súd je „mizerná medzinárodná organizácia“ a naznačil, že by ho Rusko mohlo bombardovať. Politik tiež pohrozil napríklad bombardovaním nemeckého Bundestagu, vyhlásením vojny či jadrovou vojnou.

Kritici tvrdia, že jeho príspevky sú súčasťou snahy zachovať si určitý politický význam a zároveň pôsobiť radikálnejšie než Vladimir Putin, čím legitimizujú rozhodnutia súčasného ruského prezidenta.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Medvedev je vo vyjadreniach radikálnejší ako Putin, minister Kuleba mu radí piť menej vodky © SITA Všetky práva vyhradené.