McDonald’s poskytol pomoc záchranárskym zložkám na celom Slovensku. Zamestnanci McDonald’s obsluhujú v rúškach

Slovensko Správy

24.3.2020 (Webnoviny.sk) – Od soboty poskytuje spoločnosť McDonald’s celodennú stravu pre policajných príslušníkov a vojakov, ktorí nepretržite robia kontroly na 4 hraničných priechodoch s Rakúskom a Maďarskom. Kávu alebo nápoj zdarma majú pritom v McDonald´s všetky záchranárske zložky na celom Slovensku. Spoločnosť McDonald’s na Slovensku má už niekoľko týždňov v praxi zabehnuté rozšírené a sprísnené hygienické opatrenia pre zaistenie čo najväčšej bezpečnosti  a zdravia svojich zamestnancov a zákazníkov.

Celodenná strava pre pohraničníkov

Od soboty 20. marca zabezpečuje spoločnosť McDonald´s celodennú stravu pre 25 príslušníkov pohraničnej kontroly. Ide o 4 hraničné priechody s Rakúskom a Maďarskom (oba hraničné priechody Bratislava – Kitsse, Bratislava – Berg, Bratislava – Jarovce). Nakoľko si McDonald’s  uvedomuje náročnosť práce, ktorou nepretržite pomáhajú verejnosti všetky slovenské policajné zbory, mestská polícia, hasiči a záchranné zložky, ponúka aj im kávu alebo nápoj na výdajových okienkach McDrive zadarmo. V aktuálnej situácii za sprísnených opatrení ide o 22 prevádzok po celom Slovensku, kde McDonald‘s obsluhuje prostredníctvom McDrive. „Policajný zbor chce aj touto formou poďakovať spoločnosti McDonald’s Slovakia za pomoc najmä vo forme 25 balíčkov raňajok, obedov a večerí, ktoré poskytujú nasledujúcich desať dní policajtom na hraničných priechodoch v Bratislave,“ poďakovanie vyjadril policajný prezident SR Milan Lučanský.

Hygiena a bezpečnosť na prvom mieste

Medzi bežné ochranné pomôcky pribudli vo všetkých reštauráciách McDonald´s ďalšie, bez ktorých sa v súčasnosti za sprísnených opatrení nezaobíde ako príprava jedál, tak aj jeho výdaj. Všetci zamestnanci sú preto vybavení ochrannými rúškami a rukavicami.

Spoločnosti McDonald´s sa podarilo zabezpečiť ochranné pomôcky aj vďaka franšízantom a kolegom, ktorí si rúška ušili aj sami. „Veľmi si vážime a ďakujeme aj naším franšízovým partnerom a zamestnancom za ich pracovné nasadenie i vynaliezavosť v tejto zložitej dobe,“ dodáva Tomasz Rogacz, generálny riaditeľ McDonald’s ČR/SR.

Spoločnosť McDonald´s už od začiatku šírenia vírusu COVID-19 sprísnila vo svojich reštauráciách celý rad hygienických opatrení: častejšia hygiena a dezinfekcia rúk, častejšia dezinfekcia dotýkaných povrchov, zvýšená frekvencia sanitácie a čistenia celej prevádzky spolu s minimalizáciou kontaktu pri výdaji jedla cez výdajové okienko McDrive. Pri práci s potravinami platí striktná hygiena rúk a používanie rukavíc.

„Zabezpečenie zdravého a bezpečného pracovného prostredia pre našich zamestnancov je pre nás kľúčová samozrejmosť. Preto sme radi, že aj napriek zložitej situácii na trhu s ochrannými pomôckami sa nám ich podarilo spoločne zabezpečiť dostatočné množstvo pre všetkých kolegov v reštauráciách s výdajným okienkom,“ povedala Lucia Poláčeková, PR Supervisor McDonald´s pre SR.

Doručenie jedla až ku dverám zadarmo

McDonald’s na Slovensku plne rešpektuje uznesenie vlády SR a od minulej nedele majú všetky reštaurácie uzatvorený interiérový priestor pre zákazníkov.  Z celkového počtu 34 reštaurácií na Slovensku, momentálne ponúka svoje služby 22 prevádzok pre McDrive od 6.00 do 20.00 hod.

V Bratislave zároveň pribudli k štyrom pilotne spusteným reštauráciám aj dve nové prevádzky s možnosťou McDelivery, odkiaľ je doručenie ku dverám zákazníkov zadarmo. Šesť reštaurácií v hlavnom meste doručuje jedlo cez McDelivery v čase od 10.30 do 19.45 hod. Dovoz jedla je z reštaurácií na Prievozskej, Budatínskej, Račianskej ulici, z Auparku, Avionu a z námestia SNP. Novinkou je aj možnosť prevzatia jedla bez vstupu do prevádzky v reštauráciách na Námestí SNP a v Košiciach na Plavárni.

Informácie o reštauráciách so službou McDrive nájdu zákazníci v mobilnej aplikácii alebo na webovej stránke McDonald’s a doručovaciu službu McDelivery aj na stránke alebo v aplikácii doručovacieho partnera WOLT.

Informačný servis

Viac k témam: McDonald´s, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – McDonald’s poskytol pomoc záchranárskym zložkám na celom Slovensku. Zamestnanci McDonald’s obsluhujú v rúškach © SITA Všetky práva vyhradené.