Matovičovu daňovo-odvodovú reformu víta 30 percent opýtaných, polovica ľudí je však proti

Slovensko Správy

5.12.2021 (Webnoviny.sk) – Rozhodne pozitívne a skôr pozitívne vníma navrhnutú daňovo-odvodovú reformu ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) 30,2 percenta opýtaných. Naopak, rozhodne negatívne a skôr negatívne ju vníma 47,4 percenta respondentov a ďalších 22,4 percenta sa nevedelo vyjadriť.

Vyplýva z to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza reláciu Na telo s Michalom Kovačičom. Respondenti odpovedali na otázku, ako celkovo vnímate daňovo odvodovú reformu. Prieskumu sa zúčastnilo 1 005 respondentov.

Pokiaľ ide o voličov koaličných strán, tak 60 percent voličov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) daňovo-odvodovú reformu vníma rozhodne a skôr pozitívne, tiež 50,9 percenta voličov strany Sloboda a solidarita (SaS) a rovnako pozitívne ju vníma 44,9 percenta voličov hnutia Sme rodina.

V prípade opozície daňovo-odvodovú reformu pozitívne vníma 18,4 percenta voličov strany Hlas – sociálna demokracia, 16,9 percenta voličov Smeru – sociálna demokracia, 14,6 percenta voličov strany Kotleba Ľudová strana Naše Slovensko a 26,3 percenta voličov Republiky.

Viac k témam: Daňovo-odvodová reforma, Prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovičovu daňovo-odvodovú reformu víta 30 percent opýtaných, polovica ľudí je však proti © SITA Všetky práva vyhradené.