Matovič si nemyslí, že poslanci z kandidátky kotlebovcov podporia rozpočet. Pre 76 hlasov však koalícia urobí všetko

Slovensko Správy

27.11.2022 (Webnoviny.sk) – Koalícia bude robiť všetko pre to, aby v Národnej rade SR našli 76 poslancov, ktorí zahlasujú za návrh štátneho rozpočtu. Uviedol to minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) v nedeľňajšej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska O 5 minút 12.

Zároveň nepredpokladá, že poslanci, ktorí do parlamentu prišli na kandidátke strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko zahlasujú za návrh.

Možno zaberie časť SaS

„Zo strany Sloboda a Solidarita (SaS) odišiel človek, ktorý mal najväčšiu podporu v jej členskej základni – Martin Klus, lebo sa nedokázal pozerať na to, že predseda SaS Richard Sulík robí konštruktívnu opozíciu tak, že sa s Robertom Ficom (Smer-SD) a Milanom Mazurekom (Republika) dohaduje, ako budú bojovať proti pomoci ľuďom,“ dodal Matovič.

Minister financií predpokladá, že v SaS sa nájdu poslanci, ktorí štátny rozpočet podporia.

Rozpočet za voľby

Podpredseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Erik Tomáš v relácii uviedol, že štátny rozpočet podporia v prípade, že sa opozícia s koalíciou dohodne na predčasných parlamentných voľbách.

„Rozpočet je urobený tak, že Matovič sedí na miliardách eur, ale tie nenaprojektoval, kam presne pôjdu. Keby aspoň prišiel a oslovil opozíciu s tým, že dohodnime sa, čo by ste v ňom chceli mať,“ dodal Tomáš.

Viac k témam: Štátny rozpočet
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič si nemyslí, že poslanci z kandidátky kotlebovcov podporia rozpočet. Pre 76 hlasov však koalícia urobí všetko © SITA Všetky práva vyhradené.