Matovič: Rusko neunieslo svoju veľkosť a podlo zaútočilo na slabšieho

Slovensko Správy

24.2.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko neunieslo svoju veľkosť a neodolalo pokušeniu podlo zaútočiť na slabšieho. Z medzinárodných záväzkov, ktorými sľubovalo nenarušiteľnosť územnej celistvosti Ukrajiny, urobilo zdrap papiera. Z rečí o cvičení a sťahovaní vojakov sa stali bohapusté klamstvá.

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) to vyhlásil vo svojom profile na sociálnej sieti.

„Novodobí ruskí cári sa rozhodli pošliapať hrdinské činy Červenej armády a z ruských vojakov urobili vojnových zločincov zabíjajúcich nevinných ľudí,“ povedal. Dodal, že Ukrajinu čaká veľa utrpenia, strádania a sirôt.

Ukrajinské ozbrojené sily informovali, že ruská armáda začala „intenzívne ostreľovanie“ ich jednotiek na východe Ukrajiny. Rusko podľa nich tiež začalo raketové útoky na letisko Boryspiľ pri Kyjeve a ďalšie letiská.

Ukrajinské letectvo odráža letecký útok z Ruska, uviedli vo vyhlásení, ktoré cituje spravodajský portál BBC. Ukrajinské sily zároveň popreli správy o ruských výsadkároch v prístavnom meste Odesa na juhu krajiny.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič: Rusko neunieslo svoju veľkosť a podlo zaútočilo na slabšieho © SITA Všetky práva vyhradené.