Matovič nazval Sulíka idiotom a vyzval ho, aby do Vianoc podal demisiu

Slovensko Správy

17.12.2020 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 17. decembra, 14:43

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) vyzval ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), aby do Vianoc podal demisiu.

Neschopnosť nakúpiť testy

Ako povedal v štvrtkovej diskusnej relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo, dôvodom je „neschopnosť” ministra hospodárstva nakúpiť potrebné antigénové testy.

„Mrzí ma, že máme za idiota ministra hospodárstva, ktorý nie je schopný nakúpiť testy. Naozaj ma to mrzí, možno som zlý premiér, ale tieto následky nemienim ďalej znášať,” uviedol Matovič.

Sulík v reakcii pre agentúru SITA uviedol, že „Slovensko má teraz väčšie problémy, ako riešiť citové rozpoloženie Igora Matoviča“ .

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Sme rodina spor nekomentuje

Ak je predseda vlády presvedčený, že niektorý z jeho ministrov vo funkcii zlyhal, je jeho povinnosťou podať prezidentke návrh na jeho odvolanie. Uvádza to strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) v stanovisku, ktoré zaslala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

„Ak si premiér stojí za svojimi vyjadreniami, že jeho minister hospodárstva je idiot, mal by tak urobiť čím skôr. Na druhej strane, aj samotná výzva na odstúpenie od predsedu vlády by pre Richarda Sulíka mala byť dostatočne jasnou informáciou, že stratil dôveru svojho premiéra a mal by sa zo svojej funkcie porúčať,“ priblížila Medveď Macíková. Dodala, že v strane sa vzhľadom na „prejavy a stav pána premiéra“ domnievajú, že by mal podať demisiu spolu so Sulíkom.

Sme rodina predsedu parlamentu Borisa Kollára sa k situácii odmietlo vyjadriť mediálnymi výstupmi. „Nebudeme riešiť vnútrokoaličné veci mediálnymi výstupmi,“ dodalo v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytlo tlačové oddelenie hnutia.

Viac k témam: antigénové testy, Koronavírus, minister hospodárstva SR, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič nazval Sulíka idiotom a vyzval ho, aby do Vianoc podal demisiu © SITA Všetky práva vyhradené.