Matovič kritizuje Kolíkovú, Slovensko pre meškanie reformy nestihne prvú platbu z plánu obnovy

Slovensko Správy

16.2.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a minister financií Igor Matovič (OĽaNO) registruje veľa poslancov, ktorí sú nespokojní s predloženou reformou súdnej mapy. Povedal to dnes po rokovaní vlády s tým, že ide o poslancov hnutia Sme rodina, Za ľudí aj OĽaNO.

Matovič uviedol, že Slovensko pre meškanie reformy nestihne prvú platbu z Plánu obnovy a odolnosti. „Doslova sa budeme musieť Európskej komisii doprosovať, aby prižmúrili oči, aby napriek tomu, že nesplní ministerka domácu úlohu nám tie peniaze poslali alebo pozdržali, ale aby neprepadli,“ doplnil Matovič.

Predsedníčka strany Za ľudí a ministerka investícií Veronika Remišová je rada, že si ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) priznala, že reforma súdnej mapy má viaceré nedostatky aj v druhom čítaní v Národnej rade SR. „Pre nás stále zostáva zásadný problém garancia, že sa skráti súdne konanie. My sme chceli, aby sa odbúrala byrokracia, aby sa upravil súdny poriadok tak, aby občania nečakali mesiace aj roky v niektorých prípadoch,“ dodala.

Šéf strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík po rokovaní vlády zdôraznil, že ministerka Kolíková má podporu jeho strany.

Viac k témam: Minister financií SR, Minister spravodlivosti SR, Plán obnovy, Reforma súdnictva, Súdna mapa, Súdnictvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič kritizuje Kolíkovú, Slovensko pre meškanie reformy nestihne prvú platbu z plánu obnovy © SITA Všetky práva vyhradené.