Maďarská armáda dostane viac ako dvesto bojových vozidiel, nákupom si tak splní záväzky voči NATO

Správy Svet

9.9.2020 (Webnoviny.sk) – V rámci programu modernizácie dostane maďarská armáda 218 bojových vozidiel Lynx KF41. Ako referuje tamojší web 24.hu, modulárne obrnené pásové vozidlá od nemeckého koncernu Rheinmetall budú stáť vyše dve miliardy eur.

Dohodu spečatili v stredu na maďarskom ministerstve obrany. Kontrakt podpísali veliteľ maďarských ozbrojených síl, plukovník Ferenc Korom, a Armin Papperger, predseda predstavenstva nemeckej zbrojárskej spoločnosti.

Maďarsko nákupom spomenutého zariadenia splní svoje záväzky voči Organizácii Severoatlantickej zmluvy (NATO).

Prvých 46 vozidiel vyrobia v Nemecku. Po kompletnom zaškolení pracovníkov ďalších 172 kusov skonštruujú v maďarskej pobočke Rheinmetallu.

„Mám radosť, že sa väčšina vozidiel bude vyrábať v spoločnom závode v Maďarsku. Prispeje to k oživeniu domáceho vojenského priemyslu. Takýmto spôsobom zároveň rozširujeme portfólio domácej priemyselnej výroby o odvetvie s vynikajúcou pridanou hodnotou,“ poznamenal Gáspár Maróth, vládny komisár pre vojenský rozvoj.

Viac k témam: bojové vozidlá Lynx KF41, maďarská armáda
Zdroj: Webnoviny.sk – Maďarská armáda dostane viac ako dvesto bojových vozidiel, nákupom si tak splní záväzky voči NATO © SITA Všetky práva vyhradené.