Ľudia v Prahe sa lúčili s koronakrízou hostinou pri dlhočiznom stole na Karlovom moste

Správy Svet

1.7.2020 (Webnoviny.sk) – V utorok večer sa na Karlovom moste v Prahe uskutočnila hostina, prostredníctvom ktorej sa verejnosť symbolicky rozlúčila s obdobím krízy spôsobenej novým koronavírusom a privítala prázdniny. Podujatie zorganizoval spolok Piána na ulici v spolupráci s mestskou časťou Praha 1.

Za pol kilometra dlhý stôl, pre zhruba dvetisíc ľudí, si mohol sadnúť ktokoľvek, kto si priniesol vlastné pohostenie. Informuje o tom portál Novinky.cz.

Bola potrebná registrácia

Slávnosť bola pre všetkých návštevníkov a návštevníčky zadarmo. Z hygienických a organizačných dôvodov však bolo potrebné sa na hostinu zaregistrovať a prihlásení ľudia potom dostali namiesto pozvánky placku.

Organizátori podujatia využili mimoriadnu situáciu, keďže je legendárny a turistami obľúbený most pre cestovné obmedzenia prázdnejší, ako pred pandémiou.

Okrem toho, že účastníci hostiny mohli povečerať priamo na Karlovom moste, jej umiestnenie malo aj ďalší význam.

Most symbolom prepojenia

„Most je veľký symbol prepojenia. Chceme si overiť, či si môžeme navzájom dôverovať. Či môžeme sedieť vedľa niekoho cudzieho a ponúknuť mu napríklad cesnakovú pomazánku, ktorú sme pripravili doma,“ priblížil myšlienku podujatia Ondřej Kobza zo spolku Piána na ulici.

„Chceme vyslať signál, že sa tu opäť žije a tešíme sa na všetkých slušných návštevníkov Prahy, ktorí prídu za jej krásami. Táto akcia bude len raz, pretože ju možno organizovať len vďaka tejto úplne výnimočnej situácii, keď je Karlov most takmer prázdny. Niečo podobné možno už nikdy nezažijeme,“ vyjadril sa zase starosta Prahy 1 Petr Hejma.

Viac k témam: koronakríza, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Ľudia v Prahe sa lúčili s koronakrízou hostinou pri dlhočiznom stole na Karlovom moste © SITA Všetky práva vyhradené.