Lídri EÚ chcú podporovať Ukrajinu dlhodobo a zvýšiť výrobu munície, pripravuje sa aj 10. balík sankcií proti Rusku

Správy Svet

10.2.2023 (SITA.sk) – Francúzsky prezident Emmanuel Macron povedal, že európski lídri súhlasili s tým, že budú „neúnavne dlhodobo podporovať Ukrajinu, aby vyhrala vojnu“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Lídri Európskej únie sa zaviazali, že sa v priebehu budúceho mesiaca zamerajú na zvýšenie produkcie munície pre vojnové úsilie Ukrajiny. Predseda Európskej rady Charles Michel uviedol, že blok musí „spolupracovať s priemyselným sektorom a zabezpečiť urýchlenie výroby munície“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová zasa poznamenala, že nový balík sankcií v hodnote 10 miliárd eur, o ktorom sa diskutuje, sa zameria na vojenský tovar, ktorý Rusko potrebuje a nikde inde ho nedostane. „Sankčný balík je zameraný na tovar, ktorý je odniekiaľ takmer nenahraditeľný,“ podotkla Von der Leyenová.

Viac k témam: Francúzsky prezident, Predseda Európskej rady, Predsedníčka Európskej komisie (EK), Summit Európskej únie, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Lídri EÚ chcú podporovať Ukrajinu dlhodobo a zvýšiť výrobu munície, pripravuje sa aj 10. balík sankcií proti Rusku © SITA Všetky práva vyhradené.