Leteckí záchranári zasahovali pri Baraňom sedle, muž padal dole žľabom asi 150 metrov

Slovensko Správy

24.10.2021 (Webnoviny.sk) – Leteckí záchranári v nedeľu krátko popoludní zasahovali v oblasti Veľkej zmrzlej doliny, konkrétne pri Baraňom sedle, kde svedkovia nahlásili pád turistu.

Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková, turista sa pri zostupe v zľadovatenom a zasneženom teréne pravdepodobne pošmykol a padal dole približne 150 metrov.

„Po rekognoskácií terénu boli lekár a horský záchranár k zranenému vysadení pomocou palubného navijaka,“ uviedla Hopjaková s tým, že 57-ročný slovenský turista sa nachádzal v bezvedomí, podchladený s rozsiahlou tržnou a krvácajúcou ranou na hlave.

„Záchranári ho z exponovaného terénu čo najrýchlejšie evakuovali a previezli do Starého Smokovca, kde mu zaistili dýchacie cesty, zastabilizovali ho a napojili na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedla hovorkyňa. Dodala, že následne bol pacient v kritickom stave posádkou záchranky prevezený na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny nemocnice v Poprade.

Viac k témam: Turistika, Zranený turista
Zdroj: Webnoviny.sk – Leteckí záchranári zasahovali pri Baraňom sedle, muž padal dole žľabom asi 150 metrov © SITA Všetky práva vyhradené.