Lengvarský má razantné a zásadné opatrenia proti koronavírusu, situácia na Slovensku je vážna (video)

Slovensko Správy

16.11.2021 (Webnoviny.sk) – Na zasadnutie vlády prichádzam s razantnými a zásadnými riešeniami, ktoré by mali nepriaznivú situáciu v nemocniciach zvrátiť. Uviedol to pred rokovaním kabinetu minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Vysvetlil, že situácia v nemocniciach v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 je veľmi vážna. Hospitalizovaných je viac ako 2 800 pacientov s koronavírusovou infekciou.

Viac o téme: Koronavírus

Na Lengvarského príkaz je v nemocniciach obmedzené poskytovanie takzvanej bielej medicíny. „Dostávame sa do zlomového bodu, keď situáciu musíme veľmi pozorne koordinovať a riešiť,” doplnil minister. Najkritickejšia situácia je podľa neho v tých oblastiach, kde je najnižšie percento zaočkovanosti.

Pacienti sú prevážaní z týchto krajov do iných nemocníc tak, aby mohli v tých najvyťaženejších poskytovať lôžka pacientom, ktorí denne pribúdajú. O pomoc Ministerstvo zdravotníctva SR požiadalo už aj špecializované ústavy, plánuje sa tiež zapojenie mimorezortných zdravotníckych zariadení.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Minister zdravotníctva SR, Nemocnice, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Lengvarský má razantné a zásadné opatrenia proti koronavírusu, situácia na Slovensku je vážna (video) © SITA Všetky práva vyhradené.