Kto bude ďalší? Pýta sa Fico po zatknutí Szabóa a chce hlavu ministra Mikulca (video)

Slovensko Správy

3.6.2021 (Webnoviny.sk) – Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico bude navrhovať schôdzu Národnej rady SR na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Povedal to v reakcii na štvrtkové zadržanie šéfa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa Národnou kriminálnou agentúrou.

„Asi nám nezostáva nič iné, iba otvoriť tému odvolávania ministra vnútra v národnej rade a opätovne celej slovenskej verejnosti vysvetľovať, čo sa to, preboha, deje v tomto štáte,“ skonštatoval Fico. Podľa predsedu opozičnej strany je zadržanie Adriána Szabóa snahou o umlčanie a zastrašovanie inšpekcie rezortu vnútra.

Ako vysvetlil, inšpekcia ministerstva vnútra je tá, ktorá vyšetruje „manipuláciu“ s trestnými konaniami. „To, čo dnes predviedli, že zatvorili ďalšieho človeka, ktorý chce hovoriť pravdu o obludnom zneužívaní trestného práva, to už pretiekol akýkoľvek pohár trpezlivosti. Musíme v krátkom čase urobiť mimoriadne vážne kroky,“ uzavrel Fico.

Viac k témam: Národná rada SR, odvolanie z funkcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Kto bude ďalší? Pýta sa Fico po zatknutí Szabóa a chce hlavu ministra Mikulca (video) © SITA Všetky práva vyhradené.