Kresťanská únia: Je čas zmeniť pravidlá pre stretnutia s pápežom Františkom

Slovensko Správy

3.9.2021 (Webnoviny.sk) – Slovensko zažíva bezprecedentnú situáciu – pandémiu Covid-19, ktorá mení náš život. Vzhľadom na túto situáciu bolo rozumné trvať na povinnej zaočkovanosti všetkých účastníkov masových bohoslužieb s prítomnosťou pápeža Františka.

„Situácia sa však zmenila, čo ukázalo aj úspešne zvládnuté podujatie – olympijská kvalifikácia v ľadovom hokeji, kde v interiéri bolo naraz približne 7500 divákov v režime OTP (očkovaní, testovaní, s prekonaným Covidom-19), a to bez vážnejších epidemických dôsledkov,“ hovorí podpredseda Kresťanskej únie Richard Vašečka.

„Aj na základe tejto skutočnosti a výziev od mnohých ľudí dobrej vôle sa obraciame na Úrad verejného zdravotníctva a vládu Slovenskej republiky, aby zvážili súčasné nastavenie tzv. covid automatu a umožnili aj otestovaným a tým, ktorí prekonali Covid-19 účasť na bohoslužbách za účasti pápeža Františka. Samozrejme je dôležité, aby boli vykonané všetky potrebné preventívne opatrenia za účelom zastavenia šírenia infekcie,“ zdôrazňuje Anna Záborská, predsedníčka Kresťanskej únie.

Informačný servis

Viac k témam: PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Kresťanská únia: Je čas zmeniť pravidlá pre stretnutia s pápežom Františkom © SITA Všetky práva vyhradené.