Krajniak zrejme podporí odvolanie šéfa policajnej inšpekcie Szabóa, k jeho zatknutiu sa odmietol vyjadriť

Slovensko Správy

9.6.2021 (Webnoviny.sk) – Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) pravdepodobne podporí odvolanie riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. O návrhu by mali v stredu ministri rozhodovať na rokovaní vlády.

„Vzhľadom na to, že je postavený mimo službu, tak považujem za logické, že nemôže vykonávať túto funkciu,“ povedal pred zasadnutím kabinetu Krajniak. Ten sa odmietol vyjadrovať k tomu, ako vníma zatknutie riaditeľa Úradu inšpekčnej služby.

Riaditeľa ÚIS Adriána Szabóa polícia zadržala 3. júna v súvislosti s obvinením z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčnú trestnú činnosť.

Tá mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne 20-tisíc eur. V danej veci sú celkovo obvinené tri osoby, okrem Adriána Szabóa aj bývalí policajti Bernard S.a Marián K.

Viac k témam: odvolanie z funkcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Krajniak zrejme podporí odvolanie šéfa policajnej inšpekcie Szabóa, k jeho zatknutiu sa odmietol vyjadriť © SITA Všetky práva vyhradené.