Krajniak žiada od Fica ospravedlnenie pre zamestnancov Sociálnej poisťovne, na výmer dôchodku čaká len 112 ľudí

Slovensko Správy

19.5.2021 (Webnoviny.sk) – Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak vyzval predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, aby sa ospravedlnil zamestnancom Sociálnej poisťovne. Robert Fico a strana Smer-SD podľa Krajniaka nekompetentne a urážlivo osočili 5 400 zamestnancov Sociálnej poisťovne z toho, že si neplnia svoje povinnosti.

Na výmer svojho dôchodku podľa šéfa rezortu práce nečaká 35-tisíc ľudí, ako hovoril predseda Smeru, ale 112 a tie sa priebežne vybavujú. Krajniak podotkol, že 25 % zamestnancov Sociálnej poisťovne bolo na pandemických PN a OČR. „COVIDom prešlo 1 200 zamestnancov. To je vyhováranie sa na pandémiu?“ pýta sa minister.

Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Juraj Káčer doplnil, že strana Smer-SD v utorok uviedla tri nepravdy. Namiesto 35-tisíc nepriznaných dôchodkov je v skutočnosti 112, ktoré sú po 60-dňovej lehote.

Takisto v Sociálnej poisťovni podľa Káčera nepristúpili k masívnemu prepúšťaniu zamestnancov, ktorí pracujú s klientmi. Ide o štandardnú fluktuáciu ľudí. Treťou dezinformáciou je to, že pracujúci dôchodcovia nemajú prehodnotené svoje dôchodky.

Viac k témam: dôchodok, ospravedlnenie, zamestnanci
Zdroj: Webnoviny.sk – Krajniak žiada od Fica ospravedlnenie pre zamestnancov Sociálnej poisťovne, na výmer dôchodku čaká len 112 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.