Kotleba považuje výsledok parlamentných volieb za nebezpečný experiment zo zúfalstva

Slovensko Správy

1.3.2020 (Webnoviny.sk) – Predseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko Marian Kotleba považuje výsledok volieb za nebezpečný experiment zo zúfalstva.

„Chápem, že mnohí ľudia túžili po zmene a definitívnom odstránení skorumpovaného Smeru, ale obávam sa, že pri vláde Matoviča, Sulíka a Kisku sa skôr či neskôr dočkajú opäť len trpkého sklamania,“ uviedol v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol podpredseda strany Milan Uhrík.

Kotleba tiež konštatoval, že ho mrzí strata národných hlasov, ktoré prepadli v rámci Slovenskej národnej strany a strany Vlasť.

Vôľu a výber voličov však strana rešpektuje, víťazovi volieb gratuluje a bude intenzívne pracovať na tom, aby Slovensku pomohla v dobrom a ochránili ho pred zlom.

„Myslím, že z pohľadu ĽSNS objektívne nemôžeme hovoriť o neúspechu. Ale pravdou tiež je, že nemôžeme hovoriť ani o extra úspechu. Sám za seba môžem povedať, že budem naďalej určite tvrdo pracovať a zlepšovať sa, aby sme v nasledujúcich, možno predčasných, voľbách boli tým prekvapivým víťazným skokanom,“ uviedol Kotleba a poďakoval sa za každý hlas.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Parlamentné voľby 2020 na Slovensku (fotografie)

Voľby do Národnej rady SR 2020 vyhralo podľa neoficiálnych výsledkov hnutie OĽaNO so ziskom 25 percent pred druhým Smerom-SD, ktorý volilo 18,29 percenta voličov. Na treťom mieste sa umiestnilo hnutie Sme rodina, ktorému svoj hlas odovzdalo 8,24 ľudí.

Do parlamentu sa dostali aj Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (7,97%), Sloboda a Solidarita (6,22%) a Za ľudí (5,77%).

Parlamentné voľby 2020 na Slovensku

Všetky správy
Online (minúta po minúte) z priebehu volieb
Kandidátky a kandidáti
Kompletné výsledky
Zvolení poslanci
Preferenčné hlasy

Viac k témam: Parlamentné voľby do NRSR na Slovensku 2020
Zdroj: Webnoviny.sk – Kotleba považuje výsledok parlamentných volieb za nebezpečný experiment zo zúfalstva © SITA Všetky práva vyhradené.